Piața smartphone ar putea trece anul acesta de pragul de 1,5 miliarde de telefoane vândute

385

Se pare că piața smartphone încă mai poate crește, deși ritmul de creștere a încetinit foarte mult și nici nu mai este la fel de impresionant ca acum 4-5 ani. Evident, asta și pe fondul unei saturații a pieței.

Anul trecut, piața smartphone s-a situat undeva la 1,43 de miliarde de telefoane livrate în întreaga lume, în creștere cu 5% față de 2015. Pentru acest an, cei de la Digitimes Research se așteaptă ca volumul pieței să mai crească și în acest an, cu 4,8%, depășind astfel pragul de 1,5 miliarde de unități, pentru prima dată în istoria smartphone-urilor.

Pe termen lung, cei de la Digitimes afirmă că piața va continua să crească, dar creșterile vor veni din Africa și America de Sud, unde sunt încă foarte mulți utilizatori care nu au trecut de la telefoanele mobile clasice la cele inteligente. Dar chiar și așa, rata de creștere anuală în intervalul 2018-2022 va fi relativ mică.

Un alt aspect interesant scos în evidență de cei de la Digitimes este că în Top 20 cei mai mari producători de telefoane din lume, doar doi sunt din afara Asiei, adică Apple și HMD Global, compania care produce acum telefoane cu brandul Nokia. Dintre companiile asiatice din Top 20, 11 vin din China.