Piața locală de videoproiectoare în scădere – Epson rămâne liderul pieței

- Adrian Ungureanu
435

Vânzările de videoproiectoare, ca și cele de televizoare de altfel, sunt puternic influențate de evenimentele importante dintr-un an, iar evenimente sportive continentale și intercontinentale au o importanță majoră.

Evident, nu este ceva specific doar României, dar piața de videoproiectoare a scăzut destul de puternic în 2017, în lipsa unor astfel de eveniment. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții locali ai producătorului japonez de videoproiectoare Epson, la solicitarea Mobile News România, piața locală a scăzut cu 21% în volum și 18% în valoare.

În timp ce din punct de vedere valoric datele lipsesc, în ceea ce privește scăderea volumului de vânzări, potrivit datelor Epson România, în 2017 au fost livrate 18.500 de videoproiectoare.

Reprezentanții locali ai Epson au anunțat că în 2017, compania a reușit să-și mențină poziția de lider, cu o cotă valorică de 32%, în creștere de la 29% în 2016, menținut cota în ceea ce privește numărul de unități (32%), pe o piață aflată în scădere, conform datele Futuresource Consulting.

Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson România și Bulgaria a declarat că în acest an, piața ar trebui să revină pe creștere, impulsionată de Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia.

“Portofoliul soluțiilor de videoproiecție Epson a crescut anul trecut pe toate gamele de produs, fapt care s-a reflectat în vânzări, contribuind la menținerea poziție de top, pe o piață aflată în scădere, atât din punctul de vedere al unităților, cât și valoric. Anul acesta, în contextul Campionatului Mondial de Fotbal, ne așteptăm la o creștere a vânzărilor și la o revenire a pieței, per ansamblu. Mizăm pe produsele de generație nouă, cu rezoluții WUXGA sau mai sus și tehnologie laser pentru utilizarea acasă, în timp ce din gamele business anticipăm o creștere a vânzărilor pentru seriile cu rezoluții ridicate”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Simona Decuseară.

Epson a condus clasamentul, valoric și numeric, la vânzările de videoproiectoare interactive (59% ca volum și 72% ca valoare), cu rezoluție WUXGA (75% ca volum și 49% ca valoare), XGA (35% ca volum și 33% ca valoare) și cu 4K Enhancement (40 de unități vândute), în timp ce la categoria WXGA, a fost în top în ceea ce privește valoarea cu o cotă de 37%.