Piața comunicațiilor mobile din China a crescut în martie la peste 1,34 miliarde de utilizatori

121

Dacă vă întrebați ”De ce este China răsfățată de producătorii de telefoane mobile?” acesta ar putea fi răspunsul cel mai potrivit. În luna martie, numărul total de utilizatori de servicii de comunicații mobile din China a crescut la 1,138 miliarde, potrivit Ministerului Industriei și Tehnologiei Informației chinez.

Din aceștia, peste 836 de milioane de utilizatori au acces la servicii 4G. Totodată, dintre totalul de aproximativ 1,346 miliarde de utilizatori, 1,138 miliarde au acces la internet mobil. Consumul de date mobile, doar în luna martie a fost peste 1,4 milioane de TB, o cifră uriașă. Din datele guvernamentale mai reiese că, în luna martie chinezii au expediat peste 56,7 miliarde de SMS-uri.

Așadar, ținând cont de populația pe care o are China și de apetitul chinezilor pentru comunicații mobile și pentru smartphone-uri, este ușor să înțelegem, de ce, pe lângă producătorii locali, precum Huawei sau Xiaomi, și giganții internaționali, precum Apple sau Samsung, pun piața chineză pe lista de priorități.