Pentru a crește producția de iPhone X, Apple a redus specificațiile FaceID

- Adrian Ungureanu
359

Apple se chinuie să se țină de promisiune și să furnizeze suficient de multe modelele iPhone X până la data de 3 noiembrie, dar pentru a-și îndeplini acest obiect, compania a trebuit să ajungă la un compromis cu una din componentele principale.

Este vorba de sistemul FaceID, care folosește o tehnologie de recunoaștere facială 3D, bazat pe un set de lasere și camere pentru a identifica utilizatorul. A fost de departe cea mai greu de realizat componentă, din cauza modulelor laser, motiv pentru care ritmul de producție a fost foarte lent. Au fost trei furnizori de module laser inițial, dar pentru că nu făcea față cerințelor și ritmului impus de Apple s-a retras.

Au mai rămas doar cei de la LG și Sharp în linia de producție și fiind o componentă fragilă, cele două companii nu au putut să ofere ritmul de producție dorit de Apple, din cauza cerințelor ridicate setate de compania americană.

Astfel, Apple a făcut ceva compromisuri reducând specificațiile sistemului FaceID pentru a putea atinge parametri mult mai satisfăcători în ceea ce privește ritmul de producție, potrivit agenției Bloomberg.

Nu știm ce a însemnat acest compromis, doar se speculează că FaceID ar putea să nu mai fie la fel de rapid și de precis precum a fost ”lăudat” de Apple la momentul lansării. Să vedem, însă, ce efect vor avea aceste compromisuri în viața de zi cu zi și dacă nu a fost o decizie riscantă atunci când Apple s-a hotărât să renunțe definitiv la senzorul de amprentă.