PayU achiziționează pachetul majoritar al companiei Red Dot Payment din Singapore

251

PayU, divizia de plăți și fintech a Naspers, anunță astăzi achiziționarea unui pachet majoritar de acțiuni în Red Dot Payment (RDP), un furnizor de soluții de plată online pentru piața din Asia de Sud-Est.

Cu această tranzacție, PayU se extinde în regiunea Asia de Sud-Est și aduce suma totală investită în ultimii trei ani în achiziții și fuziuni la 700 milioane USD. Mișcarea demonstrează angajamentul PayU de a deveni liderul plăților online pe piețele emergente și unul dintre cei mai mari investitori globali în fintech.

Înființată în 2011 de un grup de experți în plăți de la diverse companii din industrie din topul Fortune 500, RDP a devenit cea mai mare și cea mai de încredere companie fintech de soluții de plată online din Singapore, furnizând soluții de plată inovatoare, sigure și personalizate pentru toate companiile din Asia și de pretutindeni. Cu o prezență din ce în ce mai extinsă în Asia de Sud-Est, inclusiv birouri în Indonezia și Thailanda, RDP s-a axat pe verticale în plină expansiune, cum ar fi retailul online, ospitalitatea, caritatea, livrarea de alimente și multe altele.

Laurent le Moal, CEO al PayU, declară: “Această investiție este primul pas al PayU către extinderea în regiunea Asia de Sud-Est. Vom oferi acum comercianților noștri globali existenți accesul în Asia de Sud-Est cu o singură integrare API, consolidând astfel platforma globală PayU HUB. Datorită potențialului imens pe care îl prezintă piața Asiei de Sud-Est, PayU vede o mare oportunitate de dezvoltare și inovație în această regiune. Vom continua să căutăm oportunități pentru a ne întări poziția pe această piață “.

“Ca parte din strategia noastră de business, PayU va colabora cu fondatorii companiei, a căror pasiune antreprenorială este valoroasă. Suntem încântați să îi avem alături de noi la PayU pe Randy și întreaga lui echipă, pe măsură ce continuăm să ne urmăm viziunea de a crea o lume fără granițe financiare “, a adăugat el.

 

Randy Tan, CEO și fondator al Red Dot Payment, adaugă: “Suntem mândri de cât de departe am ajuns și că PayU, un lider global și investitor principal pe piața de fintech, recunoaște forța, profunzimea și amploarea companiei pe care am construit-o cu o dăruire neclintită în ultimii opt ani. Niciodată nu a fost mai ușor pentru comercianții globali să intre în Asia de Sud-Est ca acum, deoarece beneficiază de conectivitatea locală puternică a RDP, combinată cu expertiza și experiența globală PayU. Suntem încântați de faptul că RDP va fi parte din portofoliul fintech al Naspers și suntem nerăbdători să continuăm extinderea poziției noastre de business pe piața din Asia de Sud pentru a fi soluția de plată fintech numărul 1 din această regiune.”

În termenii acordului, PayU a achiziționat un pachet majoritar de acțiuni în cadrul RDP într-o tranzacție de evaluare a companiei la 65 de milioane USD. Fondatorul va continua să păstreze un pachet de acțiuni în companie, iar ceilalți acționari majoritari vor ieși. Evolve Capital Asia a acționat în calitate de consilier financiar exclusiv al fondatorului și al vânzătorilor de acțiuni.