Papa Francisc îi îndeamnă pe creştini să iubească Biblia aşa cum îşi iubesc smartphone-urile

- Adrian Ungureanu
157

Papa Francisc este recunoscut pentru declaraţiile sale ieşit din comun, iar duminică, i-a îndemnat pe creştini prezenţi în piaţa Sfântul Petru din Vatican să iubească şi să folosească Biblia la fel cum o fac cu telefoanele lor.

“Ce s-ar întâmpla dacă am trata Biblia aşa cum o facem cu telefoanele noastre mobile? Ce ar fi dacă ne-am întoarce mereu în locurile unde am lăsat-o? Ce s-ar întâmpla dacă am avea-o cu noi tot timpul, chiar şi o versiune mică, de buzunar? Cum ar fi dacă am citi mesajele trimise de Dumnezeu prin Biblie aşa cum citim mesajele pe care le primim prin telefon?”, a fost seria de întrebări (retorice) pe care Suveranul Pontif le-a adresat cu ocazia slujbei de duminică de la Vatican.

Spre finalul anului trecut a făcut o declaraţie surprinzătoare în care afirma că internetul, reţelele de socializare şi mesajele scrise pot fi “daruri de la Dumnezeu dacă sunt folosite cu înţelepciune”

Papa Francisc este el însuşi un utilizator de tehnologie deşi recunoşte că nu este unul priceput. Nu se fereşte în a folosi tehnologiile noi. Este recunoscut pentru faptul că nu se sfieşte de selfie-uri alături de pelerini şi alţi simpatizanţi ai săi şi are peste 23 de milioane de fani pe cele două conturi de Twitter personale (unul în spaniolă şi unul în engleză).