Otto Broker și i-Asigurare aduc pe piață variante noi de asigurare pentru bicicliști

351

La două săptămâni după anunțul privind lansarea parteneriatului între Otto Broker și i-Asigurare.ro – aplicația de asigurări self-service pe telefonul mobil, cele două companii lansează trei pachete de asigurări destinate bicicliștilor.

Pachetele de produse sunt oferite de compania Grawe Asigurare Romania și includ, pe lângă asigurarea pentru furt a bicicletei, și variante cu asigurare de accident pentru biciclist, precum si răspundere civilă față de terți.

Pachetele lansate acum sunt mai accesibile mulțumită experienței din trecut precum și gamei mai largi de acoperiri pe care le oferă. Reducerile la asigurarea de bicicletă variază intre 10% si 30%, existând de multe ori situații în care o acoperire mai largă devine mai atractivă financiar.

De exemplu, asigurarea unei biciclete de 4.000 de lei costa 26 lei/luna în varianta de bază; pachetul care include și asigurare în caz de accident costă 27 lei/luna, iar pachetul care include și protecție față de terți în limita a 45.000 RON costă 29 lei/lună. Asigurarea de accident nu are restricții pentru cei care practica mountain-biking-ul, așa cum există pe majoritatea asigurărilor clasice de accident din România.

Majoritatea bicicliștilor circula astăzi fără vreun fel de protecție în caz de accident – nici pentru ei și nici pentru cei din jur, deși riscurile la care se expun sunt semnificative. Știm, însă, că cei care merg pe două roți au o strângere de inimă când aud știri cu accidente în care sunt implicați bicicliști, când ies din nou în sosea ori pe munte să pedaleze sau când își văd copiii plecând la joacă cu bicicleta. Pachetele pe care le lansăm acum vin să-i încurajeze pe toți cei care vor să se bucure de mersul pe bicicletă”, a declarat Victor Sraer, Managing Partner Otto Broker.

Procesul de asigurare pentru bicicliști în platforma i-Asigurare este foarte rapid, fiind disponibil atât pe site cât și în aplicațiile pentru iOS și Android. Pentru afișarea pachetelor de asigurare utilizatorul introduce doar câteva date precum tipul bicicletei, anul de fabricație și valoarea acesteia. În doar câteva click-uri ai acces la toate informațiile importante ca să poți lua decizia dacă și pentru ce fel de pierderi să te asiguri”, a declarat Andi Aparaschivei, Managing Partner i-Asigurare.

Produsul a stârnit interes inclusiv in rândul retailerilor de articole sportive, astfel încât Hervis a demarat un proiect pilot în cadrul căruia promovează și acest serviciu în rândul clienților din București, Sibiu, Brașov si Târgu Mureș.

Aplicația i-Asigurare a fost dezvoltată ca o inițiativa a grupului i-Tom, din dorința de deschide piață de comparatoare de produse de asigurare către platformele mobile; succesul platformei a determinat migrarea către un business de sine stătător cu activități de distribuție asigurări în mediile digitale. i-Asigurare este singura aplicație disponibilă pe telefoane mobile și tablete iOS și Android, pe care clienții pot compara oferte și pot încheia polițe de la toți asiguratorii. Soluțiile adaptate pentru clienți sunt dezvoltate în parteneriat cu Otto Broker de Asigurare, care este și investitor cu o participație de 20% in i-Asigurare începând din iulie a.c.