OTE vinde Telekom Albania pentru 50 de milioane de euro

413

OTE anunță încheierea unui acord pentru vânzarea către compania bulgară Albania Telecom Invest AD a întregii sale participații la Telekom Albania Sh.A. (Telekom Albania) pentru o sumă totală de 50 milioane EUR. Albania Telecom Invest AD este controlată Spas Roussev, acționarul principal al celui mai mare furnizor de telecomunicații din Bulgaria, Vivacom, și investitorul Elvin Guri.

Președintele și directorul general al OTE, Michalis Tsamaz, a declarat: “Acordul de vânzare al companiei Telekom Albania încheie ciclul de investiții de succes al Grupului OTE în Albania. Aceasta este o decizie strategică în contextul redefinării priorităților și planurilor de dezvoltare ale Grupului OTE, în vederea creării de valori pentru acționari și dezvoltarea durabilă.”

Dl Tsamaz a adăugat: “Vreau să mulțumesc conducerii și angajaților companiei Telekom Albania pentru realizările companiei de până acum și pentru buna colaborare cu grupul OTE. Achiziționarea companiei de către un grup puternic de investiții asigură creșterea acesteia și creează condițiile de consolidare a poziției sale pe piață“.

Tranzacția este supusă finalizării obișnuite a tranzacției, inclusiv a aprobării de către autoritățile competente, precum și a finanțării și este de așteptat să fie finalizată în prima jumătate a anului 2019.

Consultant financiar al OTE a fost Eurobank.