ORII – inelul cu Bluetooth care-ți transformă degetul în telefon

- Adrian Ungureanu
275

Da, ați citit corect! O echipă de tineri talentați, cu numele Origami Labs, au creat un inel cu Bluetooth, denumit ORII, care se poate conecta la telefoanele cu Android sau iOS și vă pot transforma degetul într-un adevărat telefon.

Cum este posibil? O să fiu scurt în descriere, pentru că mi se pare că scurtul clip video pregătit de la cei de la Origami Labs mi se pare mult mai expresiv.

Inovația principală constă în metoda de inducție osoasă. Pur și simplu ORII induce vibrații prin oasele de la deget, care odată lipit de ureche transmite vibrația și o transformă în sunet.

Conversațiile nu pot fi auzite decât de purtător pentru că sunetele nu se pot propaga în exterior. Este foarte bun pentru a purta conversații în medii zgomotoase.

Inelul se conectează prin Bluetooth la orice dispozitiv cu sistem de operare Android 4.4 sau mai nou și orice dispozitiv cu iOS 9 sau mai nou. Acesta primește și notificări și cu ajutorul aplicației dedicate poate primii notificări de la telefon, care la rândul lor pot fi personalizate.

Totodată, cu ajutorul inelului poți să activezi asistenții Google Assistant sau Siri pentru comenzi sau au cere informații. Pare SF, dar nu este. Proiectul este deja pe Kickstarter, cei de la Origami Labs obținând deja suma necesară, dar dacă vreți să vă numărați printre primii care primesc acest gadget, încă puteți contribui la finanțare. Primele livrări vor începe în luna februarie.