Organizațiile apelează tot mai mult la soluțiile anti-ransomware

- Adrian Ungureanu
197

Ransomware-ul a devenit un termen care le dă fiori organizațiilor în ultima perioadă, iar atacurile din ultimele două luni dovedește că temerea companiilor și instituțiilor din întreaga lume este justificată.

Recentele cazuri WannaCry și ExPetr le-au arătat mai multor companii ce înseamnă să-ți vezi fișierele blocate și să ți se ceară o răscumpărare de către infractorii cibernetici.

200.000 de sisteme au fost afectate în luna mai de atacul WannaCry, în 150 de țări, determinând oprirea activității și costuri foarte mari pentru a rezolva problema și a-și relua activitatea. Tot mai multe persoane sunt conștiente de riscul ransomware, iar pe acest fond, numeroase companii încearcă să-și maximizeze protecția cu resurse minime. Această tendință a fost relevată de faptul că 100.000 de companii au descărcat Kaspersky Anti-Ransomware Tool în ultimele 12 luni, se arată într-un comunicat al companiei de securitate IT.

Kaspersky Lab lansează o nouă generație a soluției Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business, care a fost dezvoltată pe baza celor douăzeci de ani de experiență a companiei în lupta împotriva criminalității cibernetice, pentru a oferi în continuare companiilor, gratuit, cea mai bună tehnologie anti-ransomware.

Având în vedere că studiul “Global IT Security Risks 2017”, realizat de Kaspersky Lab și B2B International, a arătat că impactul financiar total al unui atac ransomware asupra unei companii poate ajunge la 713.224 de dolari, în medie, această soluție actualizată este un sprijin real pentru companii.

Rezultatele scanărilor efectuare de Kaspersky Anti-Ransomware Tool arată că 63% dintre detecțiile ransomware au fost WannaCry.

Soluția Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business este compatibilă cu alte produse de securitate, ușor de instalat și nu este nevoie ca utilizatorii din companie să aibă cunoștințe tehnice aprofundate pentru a o configura și administra.

Acest lucru le permite companiilor care nu folosesc soluții Kaspersky Lab să încerce tehnologii complexe anti-ransomware, fără implicații financiare.

Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business include componenta System Watcher, care detectează activități suspectate a fi de tip ransomware, creează un backup temporar al fișierelor atacate și anulează schimbările făcute de atacatori, lăsând sistemul neafectat.

Soluția folosește, de asemenea, Kaspersky Security Network, care permite transmiterea informațiilor de securitate Kaspersky Lab în doar câteva secunde, excluzând, în același timp, alarmele fals pozitive și menținând un nivel înalt de protecție.