Orange România anunță extinderea rețelei 4G+, cu viteze de până la 500Mbps, în 95 de orașe

- Adrian Ungureanu
451

Orange România a anunțat că începând de astăzi, clienţii operatorului se pot conecta la reţeaua 4G+ care oferă viteze de până la 500Mbps în 95 de orașe din România.

Viteze superioare de până la 900Mbps pot fi testate în reţeaua comercială din smart shop-uri Orange din Bucureşti (Europe House), Iaşi şi Cluj-Napoca, precum și în Impact Hub București prin intermediul terminalelor compatibile. De asemenea, Orange, alături de Nokia, a demonstrat beneficiile tehnologiei 5G, pe spectru 5G (3,7 GHz) în reţeaua radio.

”Reţeaua 4G+ aduce o îmbunătăţire semnificativă de performanţă, care pentru clienţi înseamnă creşteri de viteză în folosirea datelor mobile, dar şi o experienţă în reţea îmbunătăţită. Acesta este un prim pas spre reţeaua viitorului – 5G”, a declarat, într-un comunicat, Ştefan Slavnicu, Chief Technology Officer în cadrul Orange România.

Noile performanțe sunt rezultatul unui proces de dezvoltare a rețelei 4G+ a Orange, dar și al investițiilor constante în cea mai extinsă rețea 4G din România. În urma acestei evoluţii, toţi clienţii Orange se vor bucura de creşteri semnificative ale vitezei. Astfel, în zonele cu acoperire 4G în care viteza maximă era de până la 150Mbps, aceasta creşte până la 200Mbps. Zonele cu acoperire 4G+, cu viteze de până la 375 Mbps, vor beneficia acum de viteze de download de până la 500 Mbps.