Operator de telecomunicații sugerează că Samsung Galaxy S10 va veni cu modem-uri 5G

482

Mobile World Congress 2018 a fost o ocazie pentru companiile de tehnologie mobilă se se laude și cu alte lucruri, nu doar cu telefoane sau tablete.

Cei de la Huawei au prezentat un modem, compatibil cu rețelele de comunicații 5G care poate fi folosit în mai multe scenarii, denumit denumit Huawei 5G. Prezent la MWC 2018, directorul tehnic al operatorului sud-coreean SK Telekom, Park Jin-hyo, a declarat că ”Huawei excelează în tehnologiile pe care le dezvoltă, în timp ce Samsung a făcut multe pregătiri. Nu mai avem mult până când vom vedea cu dispozitiv mobil 5G de la Samsung”.

Oficialul SK Telekom nu a vrut să detalieze. Deși i-a lăudat pe cei de la Huawei, acesta nu s-a arătat foarte impresionat de lansarea companiei chineze, lăsând să se înțeleagă că a văzut ce pregătește Samsung.

Acel dispozitiv mobil compatibil cu rețelele de telecomunicații 5G ar putea fi chiar vârfurile de gamă de anul viitor, Galaxy S10 și S10+. De ce? Pentru că indiferent de platforma mobilă utilizată, Snapdragon 855 sau Exynos seria 10, ambele vor fi avea modem-uri 5G. Qualcomm a anunțat deja modem-urile X24, compatibile cu rețelele 5G și care se vor regăsi cu siguranță pe Snapdragon 855. Samsung a prezentat încă de la începutul acestui an, la CES 2018, modem-rile 5G, care suportă viteze de până la 5Gbps și care sunt compatibile și cu rețelele 4G LTE.

Așadar, sunt șanse foarte mari ca seria Galaxy S10 să fie compatibilă cu rețelele 5G, mai ales că tot mai mulți operatori din întreaga lume anunță că vor lansa primele servicii 5G încă din 2019.