OLX și Taxify dotează 50 de mașini cu scaune speciale de copii

- Adrian Ungureanu
591

Cei de la OLX în parteneriat cu Taxify au anunțat că au echipat 50 de mașini cu scaune de copil, iar cei care folosesc aplicația Taxify vor putea comanda mașini dotate cu scaune omologate pentru transportul copiilor sub 3 ani, așa cum cere legislația rutieră actuală.

Parteneriatul dintre cele două companii vine ca urmare a faptului că, în momentul de față, nu există o secțiune specială de unde se pot comanda mașini dotate cu scaun de copil în aplicația Taxify. Conform legislației în vigoare, copiii sub 3 ani pot fi transportați cu un autovehicul numai dacă se află într-un scaun special omologat, se arată într-un comunicat al site-ului de anunțuri, remis redacției.

Noutatea este vizibilă utilizatorilor de Taxify printr-un buton dispus în ecranul principal, primul care apare după deschiderea aplicației. Aceștia pot alege una din cele două categorii – cea de bază, ce are înregistrate numai vehicule nu mai vechi de 10 ani sau categoria Taxify BabySeat, ce are înregistrate numai vehicule ce dispun de un scaun de copil. În perioada 5-19 octombrie, tariful nu va avea taxe suplimentare; după această perioadă, tariful unei curse va fi cel standard la care se adaugă o taxă suplimentară de 9 lei.

Aceste demers face parte din campania #BebeBine, prin care OLX își propune să identifice mămicile care postează pe site, în secțiunea Mama și Copilul, și să le ofere un premiu în bani în valoare de 10.000 de lei sub forma unei indemnizații.