Oficialii HTC confirmă că au renunţat la dezvoltarea de ceasuri cu Android

323

HTC este unul din puţinii producători de gadgeturi mobile care nu a adus niciun ceas inteligent pe piaţă. Compania a început un parteneriat în 2015 cu cei de la Under Armour, pentur a dezvolta un ceas cu Android la bord.

A urma o serie destul de lungă de scăpări şi speculaţii pe internet şi în media despre acest proiect, dar de ceva timp nu a mai apărut nimic. Explicaţia, pentru lipsa de informaţii noi despre posibilul ceas cu Android de la HTC, este simplă: compania a renunţat la proiect.

Renunţarea la acest proiect a fost confirmată chiar de preşedintele diviziei de gadgeturi mobile a celor de la HTC, Chialin Chang, aşadar, nu vor vedea niciun ceas sau brăţară inteligentă de la HTC în perioada următoare, decă nu chiar niciodată.

Potrivit oficialului HTC, scăderea pieţei de profil din ultimul an şi faptul că şi Apple se confruntă cu o scădere semnificativă a vânzărilor de ceasuri inteligente, sunt principalele motive care descurajează compania taiwaneză că mai continue dezvoltarea de ceasuri.

Dacă ne referim strict la business, HTC are dreptate să nu rişte cu lansarea unui produs pe o piaţă care se află în plin declin. HTC are deja probleme mari financiare, iar lansarea unui produs care nu ar performa în vânzări şi în care trebuie să investeşti bani, nu merită efortul.

HTC are mari probleme pe piaţa smartphone, aşa că mai bine s-ar concentra să revină pe o piaţă în care a performat, decât să rişte pe o piaţă precum cea a ceasurilor inteligente, care dă deja, semne de oboseală.