Oficial Samsung: Galaxy Note 8 nu va avea senzor de amprentă încorporat în display

- Adrian Ungureanu
199

Până la urmă, se pare că sunt șanse minime ca Samsung să aducă un senzor de amprentă încorporat în display odată cu lansare noului Galaxy Note 8.

Potrivit unei publicații sud-coreene, news1.kr, veștile ar veni chiar de la un oficial Samsung, dar nu-i spun numele și nici nu precizează că acesta ar fi dorit să-și păstreze anonimatul.

”Am depus toate eforturile pentru a integra senzorul de amprentă în display-urile care vor echipa Galaxy Note 8, dar am decis să renunțam la idee pentru acest telefon care ar importanță strategică foarte mare și să implementăm o tehnologie care încă este limitată din punct de vedere al securității”, ar fi declarat oficialul Samsung.

Într-adevăr, Galaxy Note 8 este un model foarte important pentru Samsung, pentru că trebuie să repare rușinea de anul trecut și să recâștige încrederea fanilor acestei game de telefoane.

În același timp, se pare că Samsung are un prototip funcțional, dar care nu atinge parametrii optimi pentru a putea fi scos pe piață.

Ce mi se pare straniu la această știre, este că ne spune că Apple ar fi reușit să găsească soluția și o va implementa pe iPhone 8. De ce mi se pare straniu, pentru că Samsung este compania care va produce display-urile pentru noile iPhone 8.

Evident că Samsung nu poate să fure tehnologia celor de la Apple. Și așa au fost acuzați de foarte multe ori că îi copiază pe americani și nu ar putea risca să fure o tehnologie despre care s-a vorbit foarte mult în ultimele luni.

În același timp, mă îndoiesc că Samsung nu ar fi putut analiza patentul Apple și să găsească o soluție similară pentru propria tehnologie. Totodată, cei de la news1.kr afirmă că noul Galaxy Note 8 va fi lansat pe data de 8 septembrie.

Un alt aspect care nu ar avea logică, pentru că Samsung cu siguranță nu vrea să-și lanseze noul phablet în aceeași perioadă în care Apple ar urma să-și lanseze noile iPhone-uri. În plus, ultimele zvonuri chiar anunțau o lansare în luna august.

Rămânem, așadar, cu un semn de întrebare destul de mare asupra acestor noi informații. Pentru că decizia de a renunța la această tehnologie ar putea fi justificată mai mult prin prisma faptului că Samsung nu vrea să-și mai expună această gamă de telefoane la un nou scandal, decât din cauza limitărilor tehnice.