Oficial Microsoft anunță că Windows Phone și telefoanele nu mai sunt importante pentru companie

- Adrian Ungureanu
355

Microsoft a eșuat în a-și face sistemul de operare popular, în ciuda unor parteneriate destul de importante, în special cu Nokia, într-o perioadă în care compania finlandeză încă se bucura de popularitatea pe piață, sau în pofida preluării diviziei de mobile de la Nokia.

Telefoanele Lumia nu mai mergeau bine nici sunt brandul Nokia, iar când au trecut sub umbrela Microsoft, majoritatea potențialilor cumpărători de telefoane Lumia s-a reorientat. Totodată, Android și iOS-ul au fost dintotdeauna mai complete și mai prietenoase decât Windows Phone.

De aproape trei ani Microsoft nu a mai făcut nicio mutare importante pe piața smartphone, așa că nu ar trebui să fie o surpriză că Joe Belfiore, vicepreședinte al diviziei Corporate a Microsoft a anunțat pe pagina sa de Twitter că Windows Phone, atât software-ul, cât și hardware-ul nu mai sunt o prioritatea pentru companiei.

Așadar, cei care mai așteptau vreun telefon Lumia sau un telefon Surface își pot lua gândul. Au fost speculații că Microsoft vrea să lanseze o versiune de Windows 10 Mobile complet redesenată, dar după anunțul lui Belfiore aceste speculații au din ce în ce mai puține șanse să devină realitate.