O firmă americană a dat Samsung în judecată pentru încălcare a nu mai puțin de 24 de patente

- Adrian Ungureanu
353

Tessera Technologies, o companie americană producătoare de semiconductoare, tocmai a dat în judecată gigantul sud-coreean pentru că ar continua să folosească patentele sale, după ce acordul de licențiere ar fi expirat.

Potrivit companiei, ar fi vorba de 24 de patente proprietare Tessera Technologies pentru care Samsung a avut un acord de utilizare timp de aproape 20 de ani, acord care a expirat în decembrie 2016. Compania americană susține că Samsung continuă să folosească tehnologiile sale deși contractul dintre cele două companii nu a fost prelungit.

Patentele respective ar fi folosite pentru a produce componente care se află pe modelele din seriile Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8 și Galaxy Note 8, toate modele aflate în vânzare și pentru care Samsung nu plătește redevențe către Tessera Technologies.

Nu este nici prima și cu siguranță nici ultima dată când Samsung va fi dată în judecată din acest motiv. La rândul său și Samsung are o istorie destul de bogată în ceea ce privește datul în judecată pe această temă. Cele mai cunoscute fiind procesele cu Apple. Dar acestea sunt deja istorie, pentru că Samsung și Apple par să aibă relații foarte bune în ultimii ani.