O australiancă arsă pe faţă după ce căştile wireless au luat foc în timp ce era în avion

- Adrian Ungureanu
158

Incidente cauzate de gadgeturi incendiare continuă să apară, iar de data asta nu mai este vorba de telefoane. O australiancă a fost arsă pe faţă după ce căştile i-au luat foc în timp ce era la bordul unui avion.

Femeia zbura de la Beijing spre Melbourne şi folosea căştile sale wireless când acestea au luat foc. Nu ştim de ce, dar brandul şi modelul căştilor nu a fost menţionat, dar a apărut o poză cu victima acesui incident neplăcut.

Din fericire, arsurile nu sunt grave, femeia fiind mai mult înnegrită de fum. Evident nu este un eveniment prin care vrei să treci. “Am simţit cum îmi arde faţa şi senzaţia nu dispărea, aşa că că am apucat căştile şi le-am aruncat pe podeaua avionului. Ieşeu scântei din căşti şi o mică flacără. Am încercat să sting focul cu piciorul, ar între timp personalul de bord a venit cu o găleată de apă şi au arunca peste căşti. Le-au pus apoi în găleată şi le-au dus la coada avionului”, a povestit tânăra australiancă.

De vină pentru acest incident ar fi bateriile cu litiu care alimentau căştile. Aecsta nu este primul incident pe zborurile din şi înspre Australia, aşa că autorităţile privind securitatea traficului aerian au atras din nou atenţia asupra pericolelor de această natură. Pasagerii nu pot fi împedicaţi să-şi ia diverse gadgeturi cu ei, dar oricât de precauţi ar fi nu există garanţia că astfel de eveniment nu s-ar putea repeta.