Nvidia relansează ‘Quake II’ cu grafică ray-traced

402

NVIDIA a anunțat astăzi că jocul Quake II RTX va fi disponibil pe GeForce.com gratis, începând cu data de 6 iunie.

Quake II RTX este primul joc din lume care beneficiază de path tracing, o tehnică de ray tracing care unifică toate efectele de iluminare precum umbrele, reflexiile, refracțiile și altele într-un isnugr algoritm de ray tracing. Rezultatul reprezintă un look spectaculos, complet nou, pentru Quake II creat de id Software, lasat inițial în 1997.

Quake II RTX include primele trei niveluri single player ale clasicului joc pe PC. Gamerii care deja dețin Quake II se pot bucura de întregul joc cu ray tracing, inclusiv modurile deathmatch și cooperative multiplayer.

Quake II RTX este o expresie a pasiunii noastre pentru gamingul pe PC”, a declarat Matt Wuebbling, head of GeForce marketing la NVIDIA. “Aplicând tehnologii grafice ray-traced și folosind API-ul Vulkan, am reușit să arătăm acest joc clasic de PC noii generații de gameri care îl pot descărca și juca gratuit.”

Rareori un joc  de PC are impactul și longevitatea de care se bucură Quake II, iar faptul că pot vedea jocul refăcut cu ray tracing, 20 de ani mai târziu, e un lucru special pentru mine”, a spus Tim Willits, studio director la id Software și unul dintre creatorii francizei Quake. “La fel de specială este relația cu NVIDIA, cu care am lucrat încă de la începuturile jocurilor de tip first-person shooter. E palpitant să văd cum NVIDIA a integrat feature-uri noi într-un joc clasic.”