NVIDIA lansează Max-Q, un nou design pentru laptopuri de gaming, mai rapide, mai subțiri și mai silențioase

192

NVIDIA a prezentat Max-Q, un nou concept pentru noile generații de laptopuri de gaming care vor putea aduce performanțe ridicate, adoptând în același timp, un design mai suplu, decât permite actualele platforme hardware.

Max-Q, parte integrantă a misiunii NASA de lansare a oamenilor în spațiu, este definit ca punctul în care este maximizată presiunea aeronadinamică asupra unei rachete în timpul zborului atmosferic. Astfel, o rachetă este proiectată cu mare precizie în jurul Max-Q, iar NVIDIA a aplicat o filozofie similară în proiectarea laptopurilor de gaming, oferindu-le producătorilor OEM posibilitatea de a construi laptopuri care sunt de trei ori mai subțiri și mai performante decât generația anterioară.

Rezultatul este o platformă de jocuri care oferă o performanță superioară, cu o grosime de doar 18 mm – la fel de subțire ca un MacBook Air – și care oferă cu până la 70% mai multă performanță de gaming decât produsele disponibile în prezent pe piață.

Pentru a oferi performanțe superioare laptopurilor subțiri, NVIDIA a optimizat și configurat arhitectura Pascal, obținând o eficiență superioară. Datorită Max-Q, toate elementele sunt proiectate cu mare precizie – inclusiv laptopul, placa grafică, driverele și componentele termice și electrice – pentru a asigura o eficiență maximă.

Bazată pe arhitectura NVIDIA Pascal, placa grafică GeForce GTX 1080 este fabricată prin procesul FinFET de 16nm, fiind prevăzută cu o memorie GDDR5X de ultimă generație. Max-Q combină o nouă modalitate de operare a plăcilor grafice pentru obținerea unei eficiențe maxime, cu optimizări cum ar fi o curbă de clocking optimizată de joasă tensiune, valorificând astfel performanța de gaming și, în același timp, reducând energia.

Pe lângă plăcile grafice eficiente care funcționează la o eficiență maximă, driverele Game Ready au fost configurate pentru a oferi o eficiență optimă a sistemului, asigurând în același timp o experiență superioară de gaming pentru jocurile de pe orice sistem.

Soluții termice avansate și eficiență optimă a regulatorului: Pentru spori performanțele sistemelor, laptopurile Max-Q sunt proiectate cu un design sofisticat termic și electric. Noile soluții termice avansate, împreună cu o eficiență a regulatorului fără precedent permit performanțe superioare și operațiuni mai silențioase, într-un laptop subțire de gaming, aceste rezultate fiind superioare față de cele obținute de orice alt produs disponibil în prezent.

Cu laptopurile Max-Q, cei pasionați de jocuri pot experimenta gaming și entertainment de înaltă rezoluție și fidelitate. Laptopurile Max-Q suportă integral platforma de gaming GeForce care vine cu cele mai noi tehnologii, drivere Game Ready, tehnologie de display NVIDIA G-SYNC, VR, gaming 4K și multe altele.

Laptopurile Max-Q sunt compatibile și cu NVIDIA GeForce Experience, o platformă software completă care furnizează profiluri de joc automate cu scopul utilizării setărilor optime pentru o experiență de joc adecvată.