NVIDIA anunță RTX Broadcast Engine, un nou set de kit-uri care oferă greenscreen-uri virtuale, filtre și efecte AR pentru streameri

354

Înainte de TwitchCon, NVIDIA anunță RTX Broadcast Engine, un nou set de kit-uri de dezvoltare software RTX care folosește inteligența artificială asigurată de plăcile grafice GeForce RTX pentru a da viață stream-urilor live.

Prin procesoarele de inteligență artificială (nuclee Tensor) prezente pe plăcile grafice RTX, noile SDK-uri oferă greenscreen-urilor virtuale diferite filtre și efecte pentru a genera realitate virtuală augmentată. Această tehnică utilizează puterea inteligenței artificiale, fără să fie nevoie de echipamente dedicate și este folosită de majoritatea rețelelor de difuzare.

Noile SDK-uri includ:

  • RTX Greenscreen, care elimină toate elementele de fundal din timpul livestream-urilor. Inteligența artificială RTX Greenscreen distinge între elemenele de fundal și corpul uman, iar astfel gamerii pot beneficia de efectele unui greenscreen fără să fie nevoie să achiziționeze unul.
  • RTX AR, care poate detecta trăsăturile faciale și poate edita imaginile folosind efecte în timp real, cu ajutorul unei camere web de bază. Dezvoltatorii pot folosi această resursă pentru a crea efecte captivante, precum suprapunerea de conținut 3D pe o imagine facială sau posibilitatea de a controla personaje 3D cu ajutorul propriei fețe.
  • RTX Style Filters, care folosește o tehnică de inteligență artificială numită style transfer. Aceasta modifică imaginile webcam-ului în stilul altor imagini. Prin simpla apăsare a unei taste, vă puteți modifica feed-ul video în stilul imaginilor preferate.

NVIDIA și OBS aduc Greenscreen-urile RTX gamerilor
NVIDIA lucrează cu OBS, una dintre cele mai mari aplicații de livestreaming din lume pentru a integra RTX Greenscreen. Astfel, livestreamerii vor putea să elimite elementele de fundal și se pot transpune în alte peisaje. Această caracteristică va fi prezentată în premieră la TwitchCon și va fi disponibilă în următoarele luni.

Pe lângă RTX Broadcast Engine, aplicații de top precum as OBS, XSplit, Huya, Douya și Streamlabs au implementat codec-ul video SDK de la NVIDIA pentru streaming de înaltă calitate. Trei noi configurații au debutat în această lună:

  • Twitch Studio, o nouă aplicație pentru streameri care a integrat codec-ul video SDK, care permite livestreaming-ul de înaltă calitate. Aplicația este momentan în versiune beta.
  • Discord, cea mai populară aplicație de gaming chat a lansat o nouă caracteristică pentru streaming numită “Go Live,” care folosește plăcile grafice NVIDIA și codec-ul video SDK pentru a accelera streaming-ul jocurilor în Discord.
  • Elgato este unul dintre cei mai mari producători de plăci de captură video pentru gaming. Recent a integrat codec-ul video SDK în software-ul noii plăci de captură 4K60 Pro MK2. Aceasta poate fi utilizată pentru înregistrarea de videoclipuri 4K la 60fps în HDR.

Dezvoltatorii pot afla mai multe despre RTX Broadcast Engine și se pot înscrie pentru early access la link-ul developer.nvidia.com/broadcastengine.