NVIDIA a lansat cea mai rapidă placă grafică pentru gameri

241
GeForce GTX 1080 Ti

NVIDIA lansează astăzi cea mai rapidă placă grafică din lume, GeForce GTX 1080 Ti, vârful de gamă al seriei de plăci grafice (GPU) construite pe arhitectura Pascal.

Dotată cu o putere superioară de gaming, GeForce GTX 1080 Ti oferă cu până la 35% mai multă performanță decât GTX 1080, este echipată cu o memorie GDDR5X de nouă generație de 11GB și rulează la viteze de 11Gbps, oferind cea mai performantă lățime de bandă a memoriei și impune noi standarde în gaming.

Plăcile grafice GTX 1080 Ti, inclusiv NVIDIA Founders Edition, vor fi disponibile la nivel mondial prin intermediul partenerilor NVIDIA GeForce din 10 martie, la prețuri începând de la 699 de dolari.

NVIDIA a conceput GeForce GTX 1080 Ti pentru a face față cerințelor grafice de gaming 4K și 5K și tehnologiilor DX12, HDR și VR. GTX 1080 Ti include 3.584 de nuclee NVIDIA CUDA și un frame buffer de 11GB rulând la o viteză superioară de 11Gbps. Este cu până la 35% mai performantă decât GeForce GTX 1080 și cu până la 78% mai performantă decât GTX 1070. GTX 1080 Ti este mai rapidă și decât NVIDIA TITAN X Pascal, placa grafică concepută pentru deep learning și inteligență artificială.

GTX 1080 Ti este prima placă grafică din lume prevăzută cu memoria de nouă generație G5X de la Micron. G5X are o capacitate de 11GB și rulează la o rată de viteză quad data de 11Gbps, oferind cea mai eficientă lațime de bandă a memoriei dintre plăcile grafice de gaming actuale. Mai mult, poate îndeplini funcționalități de overclocking.

GPU-ul GTX 1080 Ti este construit având la bază dispunerea 3D a tranzistorilor (FinFET). Cele 12 miliarde de tranzistori oferă astfel o creștere radicală a performanțelor și a eficienței față de produsele din generația anterioară.

Proiectare meticuloasă: GTX 1080 Ti beneficiază de un sistem de răcire avansat, datorită unei metode de disipare a căldurii prin intermediul unei soluții termice cu flux ridicat de aer și o cameră de răcire a vaporilor, de două ori mai mare decât zona fluxului de aer, fiind prevăzută cu o configurație de putere cu șapte faze, cu 14 dualFET de mare eficiență.

Suport pentru tehnologii grafice avansate: 4K, VR, NVIDIA G-SYNC HDR și NVIDIA GameWorks oferă experiențe interactive, cinematografice însoțite de un gameplay fără întreruperi.

Plăcile grafice GeForce GTX 1080 Ti, inclusiv NVIDIA Founders Edition, vor fi disponibile la nivel global – în 238 de țări și teritorii – prin intermediul rețelei de parteneri NVIDIA GeForce, inclusiv ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY și Zotac, începând cu 10 martie.