Nu ştii dacă ai băut prea mult? Întreabă cureaua de la ceas!

397

CES 2017 este un eveniment în care sunt prezentate şi invenţii mai ciudate. BACtrack, o companie americană care se ocupă în mod normal cu producţie de etiloteste, a prezentat la Salonul Consumatorului de Eletronice din Las Vegas un produs care îmbină partea de tehnologie inteligentă, cu partea aceasta testarea a nivelului de alcool consumat.

Nici nu se putea alege un oraş mai potrivit, pentru că Las Vegas este unul din puţinele oraşe din SUA în care nu există probleme în comercializarea alcoolului, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, 12 luni pe an. În plus, este un loc în care lumea tinde să consume mai mult alcool, aşa că o curea de ceas inteligentă care îţi poate spune când ai băut mai mult decât ar fi cazul, nu putea fi lansată într-un loc mai potrivit.

Cureaua se numeşte BACtrack Skyn şi a fost prezentată alături de un Apple Watch, dar compania a explicat că funcţionează independent şi poate fi prinsă şi la alte tipuri de ceas sau chiar poate fi purtată singură la mână. BACtrack, afirmă că brăţara măsoară în timp real nivelul de alcool din sânge, fără ca utilizatorul să facă ceva special.

Aceasta dispune de un set de senzori speciali care măsoară în timp real cantitatea de alcool de pe pielea purtătorului. Alcoolul poate ieşi prin transpiraţie, iar cureaua este atentă la concentraţia de alcool şi pe baza unui algoritm stabilit de dezvolator poate aproxima şi care este alcoolemia din sânge, alertându-l pe proprietar când depăşeşte limita legală.

Brăţara costă 99 de dolari şi va fi lansată în magazine, undeva în a doua jumătate a acestui an. Nu ar fi o idee rea. Cu 99 de dolari plătiţi odată, poţi scăpa de belele mult mai mari, mai ales şoferii care pot plăti amenzi usturătoare dacă sunt prinşi băuţi la volan şi pot rămâne şi fără permisul de conducere.

V-aţi cumpăra o astfel de brăţară?