Noul BlackBerry cu tastatură fizică se va numi KEY2 și apare într-o nouă imagine reală

- Adrian Ungureanu
427

Deși chiar i-am crezut pe cei de la BlackBerry când spuneau anul trecut că modelul KEYOne va fi ultimul cu tastatură QWERTY fizică, faptul că TCL a vândut circa 850.000 de unități, a condus la dorința de a avea un urmaș.

Acesta a fost confirmat și de autoritățile chineze și l-am putut vedea în imagini, dar se vorbea despre el cu numele de cod ”Athena”. Acum a apărut o nouă poză, surprinsă în ”sălbăticie”, dar și faptul că acesta va primi numele KEY2, deci va fi un succesor pentru KEYOne.

Între timp s-a actualizat și baza de date de pe TENAA și de acolo aflăm că acest nou KEY2 va procesor Snapdragon 660, octa-core, tactat la 2GHz, 6GB memorie RAM și 64GB stocare internă. Va avea și slot pentru card microSD de până la 128GB.

În baza de date TENAA este specificat faptul că va avea o cameră principală de 12MP, dar nu sunt descriși în mod clar senzori. Camera frontală va avea un senzor de 8MP.

Va fi lansat cu Android 8.1 Oreo și este alimentat de o baterie de 3.360mAh.

Încă așteptăm să apară și informații despre preț, data de lansare, dar și despre disponibilitate, pentru că este posibil să nu fie lansat la nivel global.