Noua generație de procesoare grafice de la ARM, pune accentul pe VR

168

Realitatea virtuală este la modă de ceva timp, iar cum tot mai mulți producători de companii lansează căști VR, era de așteptat ca această tehnologie să primească ceva mai multă atenția din partea producătorilor de componente.

ARM a prezentat noile procesoare Mali-Cetus care au fost dezvoltate și cu scopul de a îmbunătăți experiența VR pe care o pot oferi smartphone-urile. ARM a prezentat și modelele Mali-DP500/550/650, dar cea mai interesant este Mali-Cetus, care vine cu o arhitectură nouă, cu performanțe îmbunătățite pentru display-urile care pot reda imagini la rezoluție 4K și sunt folosite cu căștile VR.

De asemenea vin cu îmbunătățiri specifice sistemului de operare Android 7.0 Nougat care permite moduri de utilizare a telefoanelor mai avansate, cum ar fi modul multi-window. Acest modul este unul specific tabletelor, ceea ce înseamnă că ARM s-a gândit și la acest segment de produse, care pierde tot mai mult din popularitate.

ARM a anunțat că producția noilor procesoare grafice va începe în acest an, iar livrările ar trebui să înceapă până la finele acestui an, dar cel mai probabil, primele telefoane care vor avea noile procesoare Mali-Cetus vor fi, cel mai probabil, lansate abia la începutul anului viitor.