Nou model Nvidia Shield TV – pentru gamerii pasionați de multimedia

444

Compania americană a lansat noul model Nvidia Shield TV, o consolă de jocuri și multimedia care se conectează la televizor. Din păcate pe partea de hardware sunt puține actualizări.

Primul Nvidia Shield TV a fost lansat în 2014, deși au trecut trei ani, noul Shield TV are același procesor, Nvidia Tegra X1 și tot 3GB de RAM. Schimbările sunt legate de Android, care acum este Nougat 7.0, cutia a avut parte de un redesign, e mai subțire, sunt mici schimbări la controller și are în pachet o telecomandă.

Actualizările software vor fi disponibile și pentru cei care au cumpărat prima generație de Shield TV. Doar telecomanda și controllerul nou vor fi diferite. Jocurile video sunt disponibile în platforma online Geforce Now, iar consola are acces la Google Play pentru filme și apoi la Youtube, Amazon Video, Vimeo, Netflix și alte câteva aplicații.

Pentru a oferi și Inteligență Artificială, că este la modă, Nvidia a apelat la Google Assistent, care este de fapt integrat în Android, dar aici o implementare pe care o numesc ei specială.

Nvidia Shield este disponibilă la prețuri de la 199,99 dolari, dar nu cred că la noi ajunge oficial, doar în unele țări europene se pot seta conturile corect. Cum făceau și Microsoft pe vremuri.

O versiune Pro va fi lansată în cursul anului, dar nu am acum mai multe detalii despre ea.