Nokia și Apple au pus capăt disputelor din tribunale pe tema patentelor

188

Cele două companii au anunțat că au ajuns la un acord în privința disputelor legate de încălcarea drepturilor intelectuale, adică de utilizarea abuzivă a patentelor.

Nokia și Apple au semnat un acord multi-anual privind utilizarea patentelor și mai mult au anunțat că vor colabora și pe proiecte de sănătate.

Cei de la Nokia au recunoscut că acest acord va genera o creștere semnificativă a veniturilor companiei datorită popularității dispozitivelor Apple, care folosesc tehnologii proprietare Nokia.

În urma acestui acord, Apple a hotărât să reia suportul pentru aplicațiile de sănătate ale celor de la Nokia, folosite pe dispozitivele purtabile Withings, care au trecut acum sub brandul Nokia. La schimb, Nokia va oferi servicii și produse de rețea către Apple, potrivit unui comunicat comun al celor două companii.

Se pare că Apple ar fi plătit și o sumă consistentă către Nokia odată cu semnarea acestui acord. Suma nu a fost făcută publică, dar compania finlandeză a anunțat că va publica în următorul raport veniturile realizate din redevențe, ocazie cu care vom putea estima, măcar, ce sumă a plătit Apple către Nokia.

Rămâne de văzut ce înseamnă colaborarea din Apple și Nokia pe proiecte de sănătate digitală. Poate vom vedea un gadget sau vreo aplicație dezvoltată în parteneriat? Cine știe. Dar un lucru bun e că Apple și Nokia se vor putea concentra mai multe de inovație, decât pe disputele din tribunale.