Nokia revine pe piaţa smartphone cu un telefon adresat pieţei chineze

245

I-am aşteptat pe cei de la HMD Global să aducă la CES 2017 măcar un model de telefon cu brandul Nokia, unul care să marcheze revenirea pe piaţa smatphone a celebrului brand de telefoane finlandez, dar din păcate acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Au oferit în schimb, informaţii despre cel care va fi primul telefon cu care Nokia va reveni industria smartphone, dar nu sunt dintre cele mai încântătoare veşti. Asta pentru că, deşi, ne aşteptăm la un telefon cu specificaţii de flagship, modelul “Nokia 6”, despre care vorbim, este unul modest, care va fi direcţionat către piaţa chineză.

Telefonul vine cu un display de 5,5 inci, cu rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli), procesor Snapdragon 430 octa-core şi procesor grafic Adrena 505, soluţii care sunt specifice modelelor de clasă medie. Vine în schimb cu o cantitate destul de mare RAM, adică 4 GB, alături de 64 GB spaţiu de stocare intern.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală cu senzor de 16 MP şi una frontală cu senzor de 8 MP, deci un set de camere destul de bun.

În ceea ce priveşte disponibilitatea acestui telefon, aşa cum menţionam şi mai sus, va fi lansat în China, iar preţul ales de HMD Global a fost undeva la 245 de dolari. Deocamdată nu se ştie dacă acest telefon va ajunge şi pe alte pieţe, dar va fi primul model care va purta brandul Nokia, după o pauză de mai bine de 3 ani.