Nokia pregăteşte “Heart” – un telefon low-cost

437

După lansarea Nokia 6, un telefon de clasă medie, HMD Global pregăteşte lansarea unui nou telefon, care a primit numele de cod “Heart” (inimă – n.r.) şi care se va adresa celor cu bugete reduse.

Noul telefon a fost descoperit în baza de rezultate a celor de la GFXBench, iar specificaţiile care apar în testul de referinţă arată că este unul pregătit pentru segmentul low-cost.

Telefonul testat pe GFXBench are un display de 5,2 inci, cu rezoluţie HD 720p, 2 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare intern, iar procesorul este acelaşi ca şi cel de pe Nokia 6, Snapdragon 430.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală cu senzor de 12 MP şi una frontală de 8 MP, iar sistemul de operare pe care a fost testat este Android 7.0 Nougat.

Deocamdată alte date nu există, aşa că nu ştim când şi unde va fi lansat. În ceea ce priveşte preţul putem specula puţin. Dacă Nokia 6 cu dotările sale este vândut la 250 de dolari în China, Nokia “Heart” ar putea avea un preţ între 150 şi 200 de dolari, cel mult.