Nokia ar putea vinde divizia de Digital Health

406

Cei de la Nokia au anunțat astăzi, printr-un comunicat de presă, că va reanaliza situația diviziei Digital Health, care face parte din grupul Nokia Technologies, luând în calcul mai multe opțiuni strategice.

”Analiza strategică a diviziei Digital Health ar putea sau nu conduce la realizarea unei tranzacții sau alte schimbări. Informații noi despre afacerea Digital Health vor fi anunțate la momentul potrivit. Situațiile diviziilor de Patente, de Parteneriate de brand (aici intră și colaborarea cu HMD Global compania care produce noile telefoane Nokia) și de Licențiere tehnologică nu vor fi incluse în această analiză”, se arată în comunicatul oficial al celor de la Nokia.

Divizia Digital Health se ocupă de producție și vânzarea de ceasuri inteligente hibride, cântare inteligente și alte dispozitive de sănătate digitală, atât pentru piața de consum cât și pentru mediul de business.

Compania nu detaliază. Rezultarea unei decizii privind o posibilă tranzacție ar putea însemna atât vânzarea diviziei, dar nu exclude nici posibilitatea ca Nokia să facă și alte achiziții. Dar pentru o clarificare trebuie să așteptăm rezultatele analizei strategice a afacerilor companiei, pentru a vedea care sunt intențiile Nokia legate de această componentă afacerilor.