Nokia caută ajutor din partea Samsung în războiul patentelor contra celor de la Apple

- Adrian Ungureanu
213

Nokia și Apple s-au dat în judecată reciproc în ultimul an pentru încălcarea unor patente, cel mai recent fiind depus la finele anului de către cei de la Nokia.

Deocamdată se pare că Nokia este în impas și încearcă să obțină ajutor de la rivalii americanilor, adică de la Samsung. Compania finlandeză vrea acces la documentația pe care a folosit-o în confruntările sale cu Apple.

Nokia a depus o solicitare la un tribunal din SUA prin care speră să poată obțină acces la documentațiile și mărturiile depuse de Samsung în procesele privind încălcarea patentelor pe care le-a avut cu marea rivală Apple.

Finlandezii spun că în documentația depusă de Samsung există dovezi care au fost deja validate de justiția americană și care dovedesc faptul că Apple a încălcat acele patente.

Nokia a revenit de curând piața smartphone și cum nu are nicio problemă directă cu Samsung, merge pe principiul ”dușmanul dușmanului meu, este prietenul meu”. Și cum Samsung are deja dovezile necesare, Nokia speră să câștige astfel războiul patentelor cu Apple.

În luna decembrie a Nokia a fost ultima care a făcut o mutare în justiție, când a dat în judecată Apple pentru încălcarea patentelor sale.

No posts to display