Nokia ar putea lansa în iunie primul său flagship adevărat

- Adrian Ungureanu
206

Deşi au prezentat la MWC 2017 două noi smartphone-uri, adică Nokia 3 şi Nokia 5, pe lângă o versiune restilizată a lui Nokia 6, fanii brandului încă aşteaptă un telefon cu dotări care să-l plaseze cu adevărat în segmentul high-end.

Au apărut ceva zvonuri despre un presupus Nokia 8, care ar urma să vină cu dotări de top, iar o parte dintre cei care urmăresc activitatea brandului Nokia la revenirea pe piaţa smartphone sperau ca acest telefon să fie marea supriză de la MWC 2017. Nu a fost, dar asta nu înseamnă că Nokia 8 nu ar putea apărea pe piaţă anul acesta.

Defapt, noi zvonuri indică faptul că în luna iunie ar putea fi lansat acest model. Mai mult, noile zvonuri afirmă că acest model va veni în două versiuni în funcţie de dimensiuni. Nu ar fi ceva ieşit din comun. Mai toţi mari producători au cel puţin 2 modele în gama de top. Apple are iPhone 7 şi 7 Plus, Samsung o să vină cu Galaxy S8 şi S8 Plus, Huawei a prezentat modelele P10 şi P10 Plus, la care se va adăuga şi o versiune Lite.

Cât despre echipări, se pare că vor fi dotate cu noile procesoare Snapdragon 835 de la Qualcomm şi 4 sau 6 GB memorie RAM. De asemenea, acest flagship este aşteptat să vină cu o cameră principală duală, dar nu vom mai vedea tehnologie Carl Zeiss pe telefoane, Nokia confirmând oficial că nu poate folosi această tehnologie. Totuşi, se vorbeşte de un senzor de 23 de MP, aşa că nu va fi o cameră slabă.

Din păcate nu mai sunt alte detalii tehnice, dar există şi ceva informaţii despre preţuri. Potrivit unor surse din China, modelul mai mic va avea un preţ de aproximativ 4.000 de yuani (579 de dolari sau 549 de euro), în timp ce modelul mai mare, va avea un preţ de 4.500 de yuani, (652 dolari sau 617 euro). Rămâne de văzut, dacă este vorba despre Nokia 8 sau un cu totul şi cu totul alt telefon.