Nokia a revenit oficial în România – când ajung telefoanele în magazine și la ce prețuri?

- Adrian Ungureanu
401

HMD Global, compania care a preluat toate drepturile de a produce telefoane cu brandul Nokia a lansat oficial și pe plan local, cele patru telefoane prezentate în prima parte a acestui an, Nokia 3, 5, 6 și versiunea modernă a legendarului model Nokia 3310, care făcea istorie în deceniul trecut.

Toate cele patru telefoane vor fi disponibile pe piața locală, însă nu vor ajunge în magazin în același timp. Nokia 3310 este deja la disponibil la precomandă, la un preț recomandat de 259 de lei, Nokia va ajunge în următoarele zile în magazine, adică până la finalul săptămânii, la un preț recomandat de 699 de lei.

Nokia 5 și 6 vor ajunge după data de 26 iunie. Nokia 5 are un preț recomandat de 949 de lei, iar Nokia 6 de 1.119 lei. În prezent mai sunt retaileri care primesc comenzi pentru modelele Nokia, la prețuri mult mai mari, dar oficialii locali ne-au explicat că aceștia și-au asigurat stocurile cel mai probabil din China și de aici și diferența de preț.

Reprezentanții locali ai companiei au declarat că se așteaptă ca prețurile să scadă și la acești retaileri, în săptămânile următoare după ce se vor putea aproviziona de la distribuitorul oficial agreat de companie, adică de la World Comm, care distribuie telefoane pentru mai toți producătorii relevanți de telefoane, dar și pentru alte branduri mai mici.