Nokia 9 primește certificare în SUA – ies la iveală și o parte din specificații

- Adrian Ungureanu
376

Devine tot mai clar că Nokia 9 este aproape de lansare, în condițiile în care HMD Global a obține mai toate certificările de care are nevoie pentru a putea vinde telefonul pe cele mai importante piețe din lume.

A primit certificare 3C in China și acum a aflăm că a primit certificare și în SUA din partea FCC (Federal Communication Commission).

Cu această ocazie, aflăm și o parte din specificațiile principale ale telefonului. Potrivit documentației depuse, Nokia 9 dispune de un display LCD produs de LG, de 5,5 inci. Din păcate rezoluția și formatul ecranului nu sunt dezvăluite.

La interior se află un procesor Snapdragon 835 și 128GB spațiu de stocare intern, chip-urile fiind produse de Samsung. Din păcate nu avem date despre RAM, dar ar trebuie să vină cu cel puțin 4GB, dacă nu va avea și o versiune de 6GB.

Apar și date despre camerele foto. Este confirmată camera principală duală, cu senzori de 12MP și 13MP. Partea puțin dezamăgitoare este că în trecut camerei frontale apare trecut doar un senzor de 5MP, deși cea mai recentă imagine cu presupusul Nokia 9 ne indica faptul că ar avea cameră duală și în față. Dar cum unele informații importante precum rezoluția ecranului și cantitatea de RAM nu sunt menționate, poate nici în cazul camerelor foto datele nu sunt complete.

Nokia 9 apare pe FCC ca având o baterie de 3.250mAh, cu încărcare rapidă și că va veni cu Android 8.0 Oreo la bord. De asemenea, din capturile de ecran pe care le vedeți mai sus, vedem că va avea și senzor de amprentă.

Cele mai recente zvonuri sugerau că Nokia 9 va fi prezentat oficial pe 19 ianuarie, în China, alături de a a doua generație a modelului Nokia 6.