Nokia 9 își face o nouă apariție într-o imagine scăpată pe internet

- Adrian Ungureanu
446

Mai așteptăm două telefoane Nokia până la finele anului de la HMD Global. Acestea sunt Nokia 2 și Nokia 9. Ar mai fi fost așteptări și pentru un Nokia 7, dar se pare că acesta este scos din calcul din moment ce din luna iunie nu a mai apărut în niciun zvon.

Nokia 2 va fi cel mai ieftin model al anului, în timp ce Nokia 9 s-ar plasa în același segment de preț cu Nokia 8. Acesta și-a făcut apariția într-o nouă imagine scăpată pe internet, în care vedem un telefon care respectă design-ul Nokia din 2017.

Din câte vedeți și singuri, are un ecran care se duce până în marginile laterale, dar nu și în partea de sus și de jos, unde a rămas destul de mult loc neutilizat.

Ca o diferență față majoră față de celelalte modele Nokia lansate până acum, nu există buton Home fizic pe partea din față, unde trebuia să fie și senzorul de amprentă. În schimb senzorul de amprentă a fost mutat pe partea din spate, sub camera foto duală. Dacă randarea este corectă, camera prezintă o protuberanță mai accentuată decât la celelalte modele, iar blițul este amplasat lateral. La modele anterioare este integrat în același compartiment ca și camerele.

Totodată, pare că Nokia 8 ar urma să aibă margini curbate și pe partea din față și pe cea din spate, în stilul telefoanelor de la Samsung, dar este posibil ca efectele de reflexie a luminii să nu fie aplicate corect în această randare. Oricum, dacă imagine prezintă produsul final, este un telefon atrăgător. Nu cred că HMD Global ar greși dacă ar miza pe acest design.