Nokia 8, în poze reale, cu specificațiile la vedere

- Adrian Ungureanu
228

Săptămâna viitoare HMD Global ar trebui să lanseze primul flagship Nokia de la revenirea brandului finlandez pe piața smartphone, un telefon pe care fanii Nokia îl așteaptă încă din prima zi a acestui an.

HMD a confirmat evenimentul ce va avea loc, miercuri, 16 august, dar nu a precizat ce model va fi lansat. Cele mai noi spun că vârful de gamă este Nokia 8, în timp ce zvonurile mai vechi îi spuneau Nokia 9. În orice caz, finlandezii vor lansa un telefon cu dotări superioare.

Dovadă sunt și ultimele imagini în care apare, ceea ce se crede a fi Nokia 8, (model TA-1012), care rulează Android 7.1.1 Nougat și care a fost fotografiat și cu lista de specificații afișată pe ecran.

Din câte vedeți și voi, vine cu un procesor Qualcomm, tactat la 1,9 GHz, iar din zvonurile anterioare știm că este platforma Snapdragon 835, iar o dovadă este și procesorul grafic Adreno 540, confirmat în imagini, specific acestei platforme.

Tot din imagine vedem că acest model vine cu 4 GB memorie RAM și că este echipat cu un display cu rezoluție Quad HD (2560×1440 pixeli), la o densitate a pixelilor de 559 de pixeli per inci (PPI).