Nokia 7 şi 8 ar putea fi următoarele telefoane lansate de finlandezi

- Adrian Ungureanu
377

Pe lângă modelele Nokia 3, 5, şi 6, în lunile următoare HMD Global şi Nokia ar urma să lanseze alte două noi modele. Am mai auzit despre modelul Nokia 8, care era listat la un moment dat chiar de un retailer din China, dar se pare că există şi un model Nokia 7.

Ambele par să fie tot în segmentul midrange, cel puţin dacă judecăm după procesoarele care vor echipa cele două telefoane în cauză. Ultimele zvonuri spun că acestea vor veni cu platformă Snapdragon 660 de la Qualcomm, noua generaţie de procesoare de clasă medie, succesoare a platformei Snapdragon 653. Deocamdată, Qualcomm nu a prezentat noua platformă Snapdragon 660 aşa că deocamdată sunt doar speculaţii.

Despre Nokia 8, totuşi, zvonurile anterioare ne spuneau că ar fi urmat să vină cu procesor de top, adică Snapdragon 835, care va echipa şi noile Galaxy S8 şi S8 Plus. Un singur lucru este confirmat, însă de noile zvonuri, că ar veni cu un display cu rezoluţie QHD (2650×1440 pixeli), deşi nu ştim dacă procesorul grafic de pe Snapdragon 660 va suporta această rezoluţie. Despre Nokia 7 se spune că va avea un ecran mai mic decât Nokia 8 şi cu rezoluţie Full HD (1920×1080 pixeli).

Telefoanele ar urma să fie prezentate în mai sau în iunie, dar rămâne de văzut cât de adevărate sunt aceste noi informaţii. La începutul anului se zvonea de asemenea că HMD va lansa cel puţin 7 smartphone-uri Nokia în acest an. Până acum au fost lansate trei modele, cu acestea două despre care vorbim acum, vom ajunge la cinci. Aşadar ar mai trebui încă două.

Fanii brandului Nokia încă mai aşteaptă ca HMD Global să vină cu un flagship adevărat. Deci, să ne aşteptăm la lansarea unor modele Nokia 9 şi Nokia 10? Şi care va fi modelul cu dotările de top pe care toată lumea le aşteaptă? Deocamdată, nu putem decât să aşteptăm să vedem cum vor decurge lucrurile. Sigur există o strategie în spatele acestor lansări.