Nokia 7, lansat oficial – un telefon arătos cu dotări de clasă medie și preț acceptabil

- Adrian Ungureanu
472

HMD Global a promis în urmă cu doar două zile că va organiza un eveniment în China, fiind destul de clar că acest eveniment urma să fie locul lansării unui nou telefon.

Cele mai multe zvonuri vorbeau despre lansarea Nokia 7. Mai toată lumea s-a îndoit pentru că despre acest model nu s-a mai vorbit deloc de prin vară, iar modelele Nokia 2 și Nokia 9 au fost cele la care restul zvonurilor făceau referire.

Ei bine, HMD Global chiar a prezentat Nokia 7, un nou telefon arătos, cu un design chiar mai atractive decât pe modelele lansate până acum în acest an, cu dotări de clasă medie și prețuri acceptabile.

Noul telefon vine cu un display de 5,2 inci, cu rezoluție Full HD protejat de Gorilla Glass 3, iar același tip de panou protector se regătește și pe partea din spate a acestuia. La interior regăsim o procesor octa-core Snapdragon 630, va oferi 64GB spațiu de stocare intern și va veni în două variante de echipare RAM: 4GB și 6GB.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală cu senzor de 16MP, cu lentile Carl Zeiss, iar pe partea frontală vor găsi un o cameră pentru selfie-uri de 5MP. Interesant, că modulul camerei principale în care este încorporat și blițul, a fost redesenat, în stilul celui pe care l-am văzut în randările pentru modelul Nokia 9, cum ar fi aceasta de exemplu.

Restul specificațiilor ne arată că telefonul dispune de senzor de amprentă, nu s-a renunțat la jack-ul audio, așa cum se zvonește în cazul modelului Nokia 9, vine cu port USB Type-C, va fi livrat din fabrică rulând Android 7.1.1 Nougat, dar compania afirmă că în momentul în care telefoanele vor fi activate vor face imediat actualizarea la Android 8.0 Oreo. Mai regăsim și un slot pentru card microSD, iar toate astea vor fi alimentate de o baterie de 3.000mAh.

Deocamdată, telefonul va fi disponibil în prima fază în China, începând cu 24 octombrie, la un preț de 2.499 yuani, adică în jur de 320 de euro versiunea cu 4GB memorie RAM, în timp ce versiunea cu 6GB memorie RAM va costa 2.699 de yuani, adică în jur de 345 de euro. Telefonul va fi disponibil pe alb și negru.

Compania nu a anunțat nimic de lansarea la nivel global, dar nu văd de ce nu ar ajunge și în Europa acest telefon, adică și în România.

 

No posts to display