Nokia 6 (2018) apare într-un set de imagini, înainte de prezentarea oficială

- Adrian Ungureanu
422

A doua generație a modelului Nokia 6 este pe drum, iar cele mai recente informații, publicate chiar de HMD Global, sugerează că va fi prezentat oficial chiar mâine.

Compania a confirmat oficial un eveniment ce va avea loc pe 5 ianuarie în China, printr-o invitație trimisă presei chineze, în care este menționat ”noul Nokia 6”.

Între timp, a apărut acest set de imagini care confirmă design-ul telefonului. Se confirmă ecranul își va păstra formatul clasic 16:9, dar și faptul că dispare butonul Home fizic de sub ecran și mutarea senzorului de amprentă pe partea din spate a telefonului. Telefonul arată bine, pare ceva mai stilizat decât modelul de anul trecut. Dar schimbările nu sunt chiar radicale.

Noul Nokia 6 (2018) a primit deja cam toate certificatele de care avea nevoie pentru a fi lansat în China, inclusiv de la TENAA, de unde aflăm că telefonul va avea un display de 5,5 inci, cu rezoluție Full HD (1920×1080), deci rămâne în formatul clasic 16:9.

La interior regăsim un procesor Snapdragon 630, deși ne-am fi așteptat la SD660, cel mai bun procesor din clasa mid-range. Lângă regăsim 4GB memorie RAM și vor fi disponibile două variante de stocare internă – 32GB și 64GB. Din specificații vedem că telefonul va avea și slot pentru card microSD.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală cu senzor de 16MP și una frontală de 8MP. Din moment de butonul home a dispărut senzorul de amprentă a fost mutat în spate. Telefonul va livrat cu Android 7.1.1 Nougat și este alimentat de o baterie de 3.000mAh.