Nokia 3, 5 şi 6 vor fi produse în India

- Adrian Ungureanu
184

HMD Global va demara în curând producţia de telefoane inteligente şi în India, compania finlandeză urmând să producă în această ţară toate cele trei modele smartphone pe care le-a prezentat deja şi anume Nokia 3, Nokia 5 şi Nokia 6.

Informaţiile au venit chiar din partea vicepreşedintelui HMD India, Ajey Mehta care a dezvăluit asamblarea telefoanelor va avea loc în mai multe fabrici din India deţinute de Foxconn.

Demararea producţiei în China va permite HMD să vândă direct telefoane pe piaţa din India. Legislaţia indiană prevede ca o companie să producă pe plan local cel puţin 30% din stocurile scoase pe piaţă, pentru a putea vinde din această ţară. Oficialul HMD India a declarat că primele telefoane pentru piaţa din India vor fi livrate în luna iunie.

India este a doua cea mai mare piaţă de telefoane din lume, după China, o piaţă pe care Apple s-a chinuit mai bine de un an să ajungă la un acord cu autorităţile locale, pentru a putea accede pe această piaţă. India are o populaţie de 1,3 miliarde de oameni şi care se dă în vânt după telefoane ieftine.

Noile modele de smartphone-uri Nokia, produse de HMD, nu sunt deloc scumpe şi nu sunt chiar foarte slab dotate, aşa că ar putea avea mare succes pe piaţa din India.