Nokia 2 va ajunge și în România

429

HMD Global, compania care deține licența exclusivă a brandului Nokia pentru telefoane şi tablete, a anunțat că Nokia 2 poate fi achiziționat de la partenerii din România la un preț atractiv.

Nokia vine cu un procesor modest de la Qualcomm, modelul Snapdragon 212, care este un quad-core tactat la 1,2GHz, cuplat cu un procesor grafic Adreno 304. Telefonul are doar 1GB memorie RAM și dispune de doar 8GB spațiu de stocare intern. Există, însă, și un slot pentru card microSD de până la 128GB.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală de 8MP și una pentru selfie-uri de 5MP. Telefonul rulează pe Android 7.1 Nougat, curat, fără interfețe, și oferă o baterie foarte generoasă pentru aceste specificații, de 4.100mAh, ce ar trebui să ofere cel puțin 2 zile de autonomie. Cel puțin așa se laudă și HMD și Nokia. Ca design, aș spune că Nokia 2 chiar este arătos. Oricum am văzut o atenție sporită a celor de la HMD Global cu design-ul tuturor modelelor lansate în acest an, indiferent că au fost telefoane ieftine sau scumpe.

HMD Global anunțat la momentul prezentării că telefonul va ajunge în magazinele din Europa la jumătatea lunii noiembrie și s-a ținut de cuvânt. Potrivit comunicatului remis de reprezentanții locali ai companiei, Nokia 2 va fi disponibil la operatori – Orange, Vodafone și Telekom- precum și în retail și online. Disponibil în variantele single SIM și dual SIM, inițial în culorile Pewter Black și Pewter White, ulterior și în varianta Copper Black, Nokia 2 se va comercializa la un preț recomandat de 519 lei.