Nokia 2 și Nokia 9 sunt și ele pe drum

- Adrian Ungureanu
372

Seria lansărilor de telefoane Nokia în acest an nu s-a terminat, iar două indicii importante confirmă existența Nokia 2 și Nokia 9 și-au făcut apariție în online.

În primul rând, a apărut o imagine cu capacul modelului Nokia 9, pe care o vedeți mai sus, și care se potrivește foarte bine cu descrierilor oferite în zvonurile și scăpările anterioare, mai ales că au apărut și câteva randări (cum ar fi aceasta) și vedem elementele comune, adică noua formă a camerei foto, care va avea o ”cocoașă” destul de proeminentă. Cel puțin în comparație cu modelele Nokia 3, 5, 6 sau 8, care vin cu module de camere destul de discrete.

De asemenea corespund decupajele pentru bliț și senzorul de amprentă. Nokia 9 va fi cel mai probabil primul telefon cu ecran cu format 18:9 al companiei. Zvonurile de până acum sugerează un ecran de 5,5 inci, cu rezoluție Quad HD+ (2880×1440) procesor Snapdragon 835 și 6GB memorie RAM.

Cât despre Nokia 2, care va fi cel mai modest telefon Nokia al anului, tocmai a primit certificare pe piața din Rusia. Certificarea în Rusia vine destul de târziu pentru că în SUA, a primit undă verde din partea FCC încă de la începutul lunii august. De fapt, este oarecum surprinzător că Nokia 2 nu a fost lansat până acum. Ultimele zvonuri sugerau că Nokia 2 va fi prezentat în noiembrie pe data de 2. Ținând cont de litera cu care începe luna și că va fi lansat în a doua zi a acesteia ar părea plauzibilă.

Interesant este că un zvon apărut în luna decembrie a anului trecut, care ni se părea destul de incredibil, urmează să se adeverează. Zvonul respectiv anunța lansarea a șapte smartphone-uri în primul an de la revenire, iar HMD Global, compania ca produce acum telefoanele cu brandul Nokia, este pe care să ajungă la 7 telefoane lansate în acest an.

Săptămâna trecută, HMD Global a prezentat modelul Nokia 7. Până acum, HMD Global și Nokia au scos patru smartphone-uri la vânzare, Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 și Nokia 8. De asemenea au mai lansat și câteva telefoane clasice, dintre care nu puteam să nu amintim de versiunea modernă a modelului Nokia 3310, care de curând a primit și o versiune 3G.

No posts to display