Nokia 2 apare la AnTuTu – lansarea pare iminentă!

- Adrian Ungureanu
364

Finlandezii de la HMD Global par pregătiți să lanseze cel mai ieftin telefon din portofoliul său de telefoane Nokia din acest an, modelul Nokia 2, după ce acesta a apărut pe AnTuTu.

De obicei, cam ultimul test de referință prin care au trecut majoritatea telefoanelor din ultimii ani a fost testul de referință chinez și de aceea mă face să cred că suntem aproape de lansare.

Nu duce, însă, nimic nou rezultatele din AnTuTu, pentru că setul de specificații a fost ”dezvăluit” de multă vreme, iar testul de referință chinez a confirmat, încă o dată, că Nokia 2 va fi cel mai modest telefon cu brandul finlandez din acest an.

Acesta vine cu un procesor foarte, foarte modest de la Qualcomm, modelul Snapdragon 212, care este un quad-core tactat la 1,2GHz, cuplat cu un procesor grafic Adreno 304. Telefonul are doar 1GB memorie RAM și dispune de doar 8GB spațiu de stocare intern. Rulează pe Android 7.1 Nougat, curat, fără interfețe, dar chiar și pachetul de bază este destul de mare așa că este posibil ca spațiu utilizabil ar putea fi la 5GB și ceva. Anticipăm că va exista, însă, și un slot pentru card microSD.

Componenta foto este și ea modestă. Avem o cameră principală de 8MP și una pentru selfie-uri de 5MP. Și dacă ni s-au părut slabe camerele de pe Nokia 3 și Nokia 5, Nokia 2 ar putea fi și mai dezamăgitor.

Este clar că HMD Global ca încerca să se impună cu acest telefon pe piețele mai puțin dezvoltate și în rândul celor care nu vor să dea bani pe telefoane, pentru că este clar că va fi gratuit la abonamentele oferite de operatori. La ”liber” nu cred că va costa mai mult de 100 de euro, și sincer nu văd motive pentru care ar putea fi mai scump. Nici cei de la Best Buy nu văd motive, pentru că l-au listat, din ”greșeală”, la un preț de 99 de dolari.

Nu sunt date clare legate de lansare, dar HMD Global a confirmat un eveniment pe data de 31 octombrie, adică mâine, ce va avea loc în India, o piață în care telefoanele ieftine sunt la mare căutare, așa că ne putem aștepta ca Nokia 2 să fie prezentat cu această ocazie.