Nokia 2 apare într-o randare ce pare a fi oficială

- Adrian Ungureanu
355

HMD Global va mai lansa cel puțin 2 telefoane în ultimele luni ale acestui an. Este din ce în ce mai clar că modelele Nokia 2 și Nokia 9 vor fi lansate până la finele anului.

Nokia 9 continuă să apară în testele de referință, dar și în randări neoficiale, iar Nokia 2 tocmai a primit certificare FCC pentru piața nord-americană. Acum, Nokia 2 își face apariție într-o imagine ce pare oficială, acel timp de randare pe care agențiile de PR și departamentele de comunicare le folosesc pentru a le trimite jurnaliștilor.

Sursa este Evan Blass (@evleaks) una parcă inepuizabilă din de obicei de încredere, dar anul acesta nu a fost unul grozav, celebru zvonac ratând anumite informații. Oricum ne oferă posibilitatea de a mai discuta despre telefoanele Nokia, brand care încearcă să-și recâștige locul pe piața smartphone, după doi ani de pauză.

Din punct de vedere al specificațiilor Nokia 2 va fi un telefon foarte modest, destinat segmentului low-cost. Din ce știm până acum, Nokia 2 va avea un procesor 212, unul model destinat telefoanelor low-cost, doar 1 GB memorie RAM, doar 8GB memorie internă, o cantitate foarte redusă, pentru că utilizatorii nu vor avea prea mult spațiu la dispoziție, dar presupunem că va veni și cu slot pentru card microSD ca și modele lansare până acum, Nokia 3, 5 și 6.

Telefonul va avea o cameră principală de 8MP, iar camera frontală va avea un senzor de 5MP, ecran de 4,7 inci, cel mai probabil cu rezoluție HD și va rula Android 7.0 Nougat. Telefonul va fi echipat, cel puțin în SUA, cu o baterie de 4.000 mAh.