Nokia 2 apare într-o primă imagine neoficială

- Adrian Ungureanu
214

HMD Global mai are câteva telefoane Nokia de lansat anul acesta. A prezentat modelele Nokia 3, 5, și 6, iar până la finele anului sunt așteptate alte patru modele.

Lista ar urma să fie completată cu modelele Nokia 2, 7, 8 și 9. Modelele 8 și 9 sunt cele mai așteptate pentru că ar trebui să vină cu dotări de top. Există o oarecare dilemă în ceea ce privește modelele Nokia 8 și 9 care ar putea fi același, dar încă nu există niciun indiciu care să confirme concret această speculație.

Nokia 7 va fi un nou telefon de clasă medie, unul care să fie ceva mai bine echipat decât modelul 6, în timp ce Nokia 2 va fi cel mai modest telefon al celor de la Nokia lansat în acest an.

Acesta ar fi trebuit să se numească Nokia 4, dar numărul a fost schimbat din cauză că în anumite țări numărul aduce ghinion a fost schimbat în 2. Între noi fie vorba, este problema de China, o piață în care cei de la HMD și Nokia speră să prindă, iar în China ”4” este considerat ghinionist, așa cum este „13” în culturile occidentale.

Nokia 2 și-a făcut acum apariția într-o prima imagine neoficială, dar care sugerează în același timp că nu va fi foarte diferit ca design față de Nokia 3. Cel puțin nu va dimensiuni.

Ecranul ar putea avea astfel 5 inci și rezoluție HD, dar în cazul Nokia 2 vedem că butoanele Home, Back și Multitasking au fost mutate pe ecran, în timp ce în cazul Nokia 3 acestea se aflau sub ecran.

Despre restul specificațiilor nu există prea multe date decât că ar putea fi echipat cu modesta platforma Snapdragon 212, de la Qualcomm.

Dar cu siguranță vor mai apărea și alte informații în perioada următoare.