Nokia 10 apare în randări neoficiale + zvonuri despre specificații și preț

- Adrian Ungureanu
1902

Încep să se înmulțească zvonurile și speculațiile legate de lansarea unui presupun model Nokia 10, dotat cu componente de top, vârful de gamă din 2018, dar care va avea și un preț pe măsură.

A apărut un set întreg de randări cu acest presupus model. Nu știm cât de încredere este sursa pentru informațiile sunt foarte bogate, mai ales în condițiile în care se spune că ar putea fi lansat abia în luna septembrie, la IFA Berlin 2018.

Oricum, era destul de ignorat asemenea informații. Se spune că Nokia 10 va veni cu un display Super AMOLED, de 5,8 inci, cu rezoluție Quad HD+ (2880×1440 pixeli), în format 18:9. Acesta ar urma să fie protejat de un panou Gorilla Glass 6. Corning nici măcar nu a anunțat planuri pentru așa ceva.

La interior se va un procesor Snapdragon 845, ceea ce nu ar fi o surpriză prea mare pentru că majoritatea vârfurilor de gamă a marilor producători de telefoane cu Android vor apela la cele mai puternice procesoare de top de la Qualcomm în acest an.

Se vorbește de opțiuni de 4GB și 6GB de RAM și 64GB și 128GB stocare internă. Telefonul ar urma să aibă și slot pentru card microSD, de până la 256GB.

Componenta foto ar urma să fie formată dintr-o cameră principală duală, cu senzori de 19MP și o cameră frontală, tot duală, cu senzori de 13MP. Camera principală va veni într-un modul care aduce aminte de modelele Lumia. Lentilele ar urma să fie dezvoltate tot de germanii de la Zeiss. Săptămâna trecută se se specula că Nokia 10 ar putea veni o cameră principală de-a dreptul revoluționară, formată din 6 senzori.

Din imaginile randate vedem și senzorul de amprentă amplasat pe spate, sub modulul de cameră.

Printre specificațiile speculate se mai numără carcasa rezistentă la apă și praf, certificată IP68, bateria de 3.500mAh și tehnologia de încărcare rapidă.

Sunt speculații și legate de preț. Conform sursei, modelul cel mai ieftin ar urma să coste 800 de euro. Un preț destul de mare.

Adevărul e că nu este o listă de specificații care ar putea fi reală, dar cum spuneam mai sus, e foarte devreme, dacă telefonul este programat pentru luna septembrie, să tragem concluzii de pe acum. Nokia sau HMD Global, nici măcar nu au oferit până acum vreun indiciu că va exista un Nokia 10.

No posts to display