Noile telefoane moto g7 au ajuns în România

432

Motorola a prezentat în România noile modele de smartphone, aparținând familiei moto g7. Compania atacă anul acesta piața mid range cu un plus de agresivitate, păstrând prețurile competitive, dar adaugând componente împrumutate din segmentul high end.

Această abordare se datorează concurenței deosebit de intense și faptului ca Motorola dorește să revină în rândul marilor producători de telefoane, după o pauză îndelungată în care numele Motorola nu a mai fost asociat cu telefoane de top. Astfel, pionierul a devenit underdog, iar cei care vor beneficia cel mai mult de pe urma acestei situații sunt consumatorii.

Primele telefoane cu care Motorola deschide seria lansărilor de anul acesta sunt moto g7 Power și moto g7 Plus, două telefoane accesibile care pun accent pe caracteristicile esențiale ale unui telefon din 2019: fluiditate, aspect, ecran cu ramă îngustă, autonomie și camere foto.

Moto g7 Power, are ca principale atuuri autonomia și încărcarea rapidă. Acumulatorul de 5000mAh oferă autonomie de până la 3 zile în condiții de utilizare obișnuite, iar încărcătorul de 3A îl redresează în mai puțin de două ore prin portul USB-C. Dacă timpul necesar unei încărcări complete este o problemă, specificațiile producătorului notează că 15 minute de încărcare oferă o autonomie de până la 9 ore. Lista componentelor este completată cu SoC Snapdragon 632 (octacore @1.8GHz), 4GB RAM, 64GB stocare, slot pentru microSD de până la 512GB și dualSIM, iar fiecare card are propriul loc în sertăraș.


Ecranul de 6,2 inch este protejat de Gorilla Glass 3 și afișează la rezoluție de 1570x720px (raport 19:9). Camerele, principală de 12MP și frontală de 8MP, sunt însoțite de soft cu setari manuale pentru focus, ISO, timp de expunere etc. și setări automate pentru înfrumusețarea selfie-urilor. Camera principală HDR filmează 30 sau 60fps 1080p și 4K la 30 de cadre pe secundă.

Surpriza pe care o aduce moto g7 Plus este camera cu stabilizare mecanică (OIS), un element rar pe un telefon din gama de mijloc a prețurilor. Această caracteristică îi permite să captureze fotografii mai clare în condiții de iluminare scazută, mărind timpul de expunere, cât și clipuri video stabile. Camera principală este compusă din doi senzori de 16 și 5MP cu flash dual-tone și poate captura 30fps la rezoluție 2160p sau până la 120 de cadre 1080p. Opțiunile oferite de softul camerei includ opțiunile prezente și pe modelul Power, respectiv modul manual, Portret, Spot Color, Cinemagraph, Slow motion, YouTube Live și adaugă captură automată atunci când toți cei din cadru zâmbesc. Camera selfie este de 12MP HDR și ocupă un spațiu restrâns din suprafața ecranului.


Componentele alese pentru g7 Plus sunt ecran de 6,2 inch cu Gorilla Glass 3 și rezoluție 2270x1080p (19:9), 4GB RAM, 64GB stocare, dualSIM, slot microSD pentru carduri de max. 512GB, SoC Snapdragon 636 (octa-core 1,8GHz), acumulator de 3000mAh cu încărcare rapidă și port USB-C.

Ambele telefoane vin cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare Google, Android 9, și vor primi garantat următoarea versiune de Android. Alte caracteristici comune ale celor doua telefoane sunt prezența mufei jack de 3,5mm pentru căști audio, senzorii de amprentă și funcția Face unlock.

Noile moto g7 vor fi disponibile în România începând de saptămâna viitoare, moto g7 Power la un preț recomandat de 999 Lei, iar moto g7 Plus la un preț de 1399 Lei.