Noile telefoane Google Pixel 2 ar putea avea SIM încorporat!

- Adrian Ungureanu
382

Vești interesante și care i-ar putea îngrijora pe unii vin din partea celor de la Google care ar pregăti noile telefoane din seria Pixel 2, cu SIM electronic, capabil să se conecteze de la un operator la altul fără să fie nevoie de cartelă fizică diferită.

Nu pare să fie nicio problemă în acest lucru, dar în cadrul prezentării noilor iPhone-uri și a seriei Watch 3, Apple a prezentat lista operatorilor care vor putea oferi suport pentru cartela încorporată, iar deocamdată lista este una restrânsă.

În plus, fanii telefoanelor Google Pixel ar putea fi nevoiți să-și facă abonamente sau să-și cumpere servicii preplătite de la operatori cu care nu vor să lucreze. În plus ca orice alt element de noutate, cartela integrată ar putea fi adoptată și de alți producători de telefoane.

Nu ar fi un lucru rău, dar toți operatori vor trebui să ofere suport pentru această tehnologie pe care nici Apple nu a introdus-o deocamdată, deși se vorbește de instalarea unui e-SIM în iPhone-uri de vreo 2-3 ani încoace.

Această informație nouă vine și cu câteva detalii tehnice despre telefoane. Ambele telefoane vor fi echipate cu procesoare Snapdragon 835, vor avea certificare IP67, adică vor fi rezistente la apă și praf și vor avea opțiuni de 64GB și 128GB memorie internă. Modelul Pixel 2 va avea o baterie de 2.700mAh, iar modelul Pixel 2 XL va avea o baterie ceva mai generoasă, de 3.250mAh. Se pare că niciunul dintre cele două modele nu va avea camere duale și nici încărcare wireless. Zilele trecute notam că Google a aderat la Wireless Power Consortium, dar la încărcare fără fir ne putem aștepta abia de la generația din 2018.

Oricum, vom afla mai multe pe data de 4 octombrie, când Google va prezenta noile telefoane din seria Pixel 2.