Noile procesoare Huawei Kirin 670 vor aduce funcții AI avansate și pe telefoanele mai ieftine

- Adrian Ungureanu
422

Huawei pregătește lansarea unei noi platforme mobile, Kirin 670, care se va regăsi pe telefoanele din clasa medie, și care va oferi suport pentru funcții de inteligență artificială și pe telefoanele mai ieftine, nu doar pe flagship-uri.

Datele încă nu sunt oficiale, dar surse din China susțin că noile procesoare Kirin 670, care încă nu au fost prezentate oficial, vin cu două nuclee Cortex-A72 și patru nuclee Cortex-A53, având, practic aceeași configurație ca și procesoarele Kirin 950, vârfurile de gamă de la Huawei de acum doi ani.

Procesorul grafic este un ARM Mali-G72 MP12, același procesor grafic care se află pe actualele procesoare de top, Kirin 970, lansate pe telefoanele Mate 10.

Partea cea mai interesantă pentru acest procesor ce se vrea pentru telefoanele din clasa medie este ca va avea și propria Unitate de Procesare Neurală (NPU), ceea ce înseamnă că viitoarele telefoane mid-range și, de ce nu poate chiar telefoanele de buget de la Huawei, vor putea oferi funcții AI avansate, care pot fi regăsite cu precădere pe cele mai scumpe telefoane de pe piață.

No posts to display