Noile procesoare A11 de la Apple au 6 nuclee – două puternice și patru eficiente

- Adrian Ungureanu
346

Noile iPhone-uri ce vor fi prezentat mâine vor fi echipate cu noi procesoare dezvoltate de cei de la Apple, modelele A11, despre care au apărut noi informații.

Un cunoscut dezvoltator de aplicații, destul de activ pe Twitter, Steve T-S (@stroughtonsmith), a postat pe rețeaua de socializare că noile procesoare A11 de la Apple vor avea 6 nuclee.

Patru dintre ele vor fi nuclee numite ”Mistral” care vor oferi o capacitate de procesare ceva mai redusă, dar vor fi mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie, în timp ce nucleele numite ”Monsoon” vor oferi o capacitate de procesare mult mai mare. Potrivit acestuia, procesoarele vor putea fi controlate separat și vor putea rula în același timp.

Evident, este un aspect asupra cărora utilizatorii finali nu vor avea niciun control, dar este un lucru important pentru dezvoltatorii de aplicații care pot eficientiza modul în care aplicațiilor lor accesează resursele telefonului.

În principiu, noile procesoare Apple are trebui să ofere o putere ce procesare mai mare, oferind fluiditate aplicațiilor, dar în același timp eficientizând și consumul bateriei, iar utilizatorii de iPhone știu că acesta a fost cel mai mare dezavantaj al telefoanelor lor din toate timpurile.